Case: Opleiden in automotive leidt tot meer productie

Een productiebedrijf in de automitive wilde meer grip krijgen op het productieproces. Machine-instellingen, afsteltijden en opstartproblemen beïnvloedden in hoge mate hun productie. Te vaak moest er hulp worden ingeroepen. SlimPartners kreeg de vraag of scholing van medewerkers kon helpen?
Voor het productieproces waren meer goede operators nodig. Zouden ze die al in huis hebben? Onze SlimPartner-adviseur heeft de medewerkers getest en gematcht voor deelname aan een opleiding tot operator.

Uitkomst
Niet iedereen bleek geschikt voor de opleiding. En de opleiding zou te weinig toevoegen aan het dagelijks werk. Dit leidde tot een andere aanpak. Een adviseur-trainer liep enige tijd mee met de operator. Hij keek mee, vroeg veel en schreef alles op. Er werd een manual en lesmateriaal ontwikkeld. En nu doceert de operator die al in huis was (onder begeleiding) het lesmateriaal aan zijn collega’s.

Resultaat
Deze scholingsaanpak had groot effect. De productie en de -kwaliteit gingen omhoog. De technische dienst was minder nodig. De medewerkers waren meer allround inzetbaar. Ze toonden een hogere betrokkenheid en bleven langer bij dit bedrijf werken.

Case: Opleiden in automotive leidt tot meer productie

Een productiebedrijf in de automitive wilde meer grip krijgen op het productieproces. Machine-instellingen, afsteltijden en opstartproblemen beïnvloedden in hoge mate hun productie. Te vaak moest er hulp worden ingeroepen. SlimPartners kreeg de vraag of scholing van...

Case: Van een verlammende fusie naar een bruisend accountantskantoor

Drie accountants- en administratiekantoren gingen fuseren. De medewerkers waren onzeker over hun functie. De nieuwe directie had geen zicht op het potentieel binnen het bedrijf. De medewerkers stonden stil in hun ontwikkeling, en daarmee het bedrijf ook. SlimPartners...